"MerSey Danışmanlık; Yurtiçi ve Yurtdışı müracaatlar kapsamında Yerli ve Yabancılara yönelik projeden veya bitmiş konut satışları, şirket kurma, Marka tescil ve uluslararası Patent alınması, İkamet ve Çalışma izinleri ile Vatandaşlık kazanımlarının elde edilmesi, Organizasyon,Dış Tic. kapsamında aktif uygulama ve Hukuki danışmanlık hizmetlerini yerine getirmektedir."

Türkiye'de İkamet etmeyen yabancılara da Yabancı Kimlik Numarası verilerek, Türkiye'de yürütülen işlemlerini, E-Devlet Sistemi üzerinden takip edebilmeleri imkanı sağlanıyor.
Türkiye'de Resmi ve Tüzel kişiliği olan işyerlerinde, Yabancılarla ilgili işlemler (Bankalarda hesap açma, Tapu işlemleri, Noterler, Vergi daireleri ve SGK işlemleri ... gibi) ya vergi numaraları veya Vatandaşlık Numarasına göre yapılmaktadır.
Ancak, bu tür işlemlerde (11) haneli (99.........) numarasıyla başlayan kimlik numaraları, yabancının İkamet İzni olması durumunda Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce tahsis edilmektedir.
İkamet İzni alınmaması durumunda Türkiye'de işlem yaptıracak yabancıların Vatandaşlık Numaralarının olmaması, İhracat-ithalat işlemleri, Sağlık Turizmi, ülkeye sermaye girişi ile Yabancılara gayrimenkul satış işlemlerinde aksaklıklara sebep olmakla yabancı sermayenin ürkek davranmasına yol açmaktaydı.
İşlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi kapsamında;
25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 8 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Yabancıların kayıtlarının tutulması
MADDE 8- (1) 4/4/2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamındaki yabancılara kimlik numarası vermeye, bunları yabancılar kütüğüne kaydetmeye ve herhangi bir işlem sebebiyle Türkiye’de bir kamu kurumuna veya dış temsilciliklerimize müracaat eden yabancılara, talep etmeleri hâlinde yabancı kimlik numarası (YKN) vermeye Bakanlık yetkilidir. Diplomatik misyon mensupları bu hükmün kapsamı dışındadır.
(2) Yabancı kimlik numarasının geçerlilik süresi, başvuru esnasında ve sonrasında istenilecek belgeler ile diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.” şeklinde 26.10.2018 tarih ve 30577 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7148 sayılı Kanunla yeniden düzenlenmiştir.
Böylelikle, Yurt dışında bulunan Konsolosluklarımıza müracaat eden yabancılar T.C.Vatandaşlık numarasına sahip olmakla E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilecekler, Konsolosluklardan düzenlettirebilecekleri Vekalet sistemiyle de Türkiye'de rahatlıkla işlem yaptırabilecek ve E-Devlet sistemi üzerinden evrak takibi işlemlerini takip edebileceklerdir.
ETKETLER:Yabancılara kimlik numarası, Türkiye'de yatırım yapan yabancılar, Vatandaşlık numarası, kaçak yabancılara konut alınması, yurtdışından kimlik numarası başvurusu, kaçak yabancılara oturum ve çalışma izni alınması, vatandaşlık müracaatı.
ETKETLER:Yabancılara kimlik numarası, Türkiye'de yatırım yapan yabancılar, Vatandaşlık numarası, kaçak yabancılara konut alınması, yurtdışından kimlik numarası başvurusu, kaçak yabancılara oturum ve çalışma izni alınması, vatandaşlık müracaatı.
Sağlık bakanlığı yabancı kimlik numarası verdi 6 aylik dediler 6 ay sonra iptal olacak aldığım yabancı kimlik üzerinden ikamet alabilirmiyim ?
YanıtlayınSil