İKAMET İZİNLİ YABANCILAR


İKAMET İZİNLİ YABANCININ, YURT DIŞINDA KALMA SÜRESİ NE KADARDIR?

6458 Sayılı Yasa gereği, Türkiye'de mevcut ikamet izni bulunan yabancıların, yıl içerisinde toplamda  yurt dışında en fazla kalma süresi (120) gün olarak sınırlandırılmıştı.



Ancak;
13.08.2016 tarihinden itibaren, yurtdışında kalma süre sınırı kaldırılmıştır.

İkamet süresi içerisinde yıl içerisinde yurt dışında dilenildiği kadar kalınabilecek.Fakat, yapılacak İkamet İzni Uzatma başvurularında, yurda giriş yapılması gerekmektedir.güncelleme tarihi:01.04.2017



46 yorum:

  1. Merhaba türküyeden deport olmuş bir azeri arkataşım kaçak olarak türküyeye gelmiş şimdi o geri çıkmak istyor kapıdan rahat keçe bilirmi uçakla gitmeyi düşünyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezasını ödese dahi çıkış işlemleri esnasında yurda giriş cezası uygulanır.

      Sil
  2. merhaba eşim rus vatandaşı 20 aydır evliyiz ailesi onu istemediği için rusyaya giriş çıkiş yapamadı ve durumumuz olmadıgı için ikametgah yapamadık ama suan yapmak iştiyoruz 20 aydır illegal ne sorunlar yaratır bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle eşinizin Türkiye'de kaçak kaldığı günlerin cezasını ödemek koşuluyla, kendi ülkesi veya giriş yapabileceği 3 üncü bir ülkeye giriş-çıkış yapması gerekir.Türkiye'ye yeniden giriş yaptığında Evlilikten dolayı Aile ikamet iznine başvuru yapmanız gerekmektedir.Ödenecek ceza miktarı hudut kapılarında belirtilmektedir

      Sil
  3. Öncelikle eşinizin Türkiye'de kaçak kaldığı günlerin cezasını ödemek koşuluyla, kendi ülkesi veya giriş yapabileceği 3 üncü bir ülkeye giriş-çıkış yapması gerekir.Türkiye'ye yeniden giriş yaptığında Evlilikten dolayı Aile ikamet iznine başvuru yapmanız gerekmektedir.Ödenecek ceza miktarı hudut kapılarında belirtilmektedir

    YanıtlaSil
  4. MERHABA. BENIM TEYZEM MOLDOVA VATANDASI 05.06.2003 TURKIYA BIR AYLIK VIZAYLAN GELDI VE SU AZAMANAKADAR TURKYADA KACAK ULKEYA DONMEYA ISTYOR. BIR BILGI EDENMEYA ISTYOR.BU SUREDE NEKADAR BARA CEZASI ODENMESI GEREK.VE TEKRAR TURKIYA GELEBILIRMI.SAGOLUN/SAYGILAR

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de kaçak kaldığı günlerin cezasını hudut kapısında ödemek şartıyla çıkış yapabilir.Çıkış yaptıktan 3 ay sonra tekrar ülkeye yeniden giriş yapabilir.Ceza miktarları hudut kapılarında belirlenmektedir.Ödenecek ceza miktarını havalimanları vize ihlal polisinden öğrenmeniz gerekmektedir.

      Sil
  5. mrb ben arnavut vatandaşım turkiyede şu an kacak durumda düştük ailece geldik ve hemen geldikten sonra oturum için randevu aldık ama sebesiz bi nedeniyle red aldım eşimin ve cocukların randevu oldu halde hiç almadılar sonra oğrendim şey sadece komple bizim olduğumuz bolgede göç idaresinin calışanları fetocu olarak gorevden alınmış ama bişe anlamadık bizim alakalı neydı biz mağdur duruma düştük yeni gelen arkadaşlar sordum ve burda adresıne bulunmamış yazılmış yani sebep ama biz hala ayni adresten oturmaktayız ve bana mecbur giriş cıkış yapman gerek dediler ama cikiş yaparsam 90 gün arnavutlukta kalmamız gerek cocuklar okulu devam ediyor ve brakmaması için hala burda kalmakta devam ediyoruz ne yapmalıyız ceza ya da bu işlemi devan etmesi için her şeyi odemeyi razıyım ama bi care bulmalıyız mağdur durumdayız bu konuda

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göç idaresi md.lüğü görevlileri ne yapmanız gerektiğini söylemişlerse onu yapınız.adreste bulunmadıysanız kaçak durumda kaldığınız için cezanızı ödeyerek giriş-çıkış yapmak zorundasınız.Okullar tatil olduktan sonra yapabilirsiniz.normalde 3 ay sonra giriş yapmanız gerekir ama daha da erken giriş yapmak istediğinizde şartlı girişinize müsaade edilebilir.Böyle bir durumda ise girişten itibaren 10 gün içerisinde Göç idaresine ikamet izni için başvuruda bulunmanız gerekir.

      Sil
  6. MERHABA. BENIM TEYZEM MOLDOVA VATANDASI 05.06.2003 TURKIYA BIR AYLIK VIZAYLAN GELDI VE SU AZAMANAKADAR TURKYADA KACAK ULKEYA DONMEYA ISTYOR. BIR BILGI EDENMEYA ISTYOR.BU SUREDE NEKADAR BARA CEZASI ODENMESI GEREK.VE TEKRAR TURKIYA GELEBILIRMI.SAGOLUN/SAYGILAR

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezasını ödeyerek çıkış yapabilir.Ceza miktarları hudut kapılarında belirlenmektedir.cezasını ödeyerek çıkış yaparsa deport edilmez.Kendi ülkesinde 3 ay kaldıktan sonra tekrar giriş yapabilir.

      Sil
  7. Merhaba ben Turkmenistanliyim,ben 2010-2011 senei 1-sene kaçak çalışdım hiç bir suça karışmadım adli bir suçum yok kendiligimden geldim çıkış yapdım gitmem gerekyordı çıkışda bana deport 5 sene yaptılar çunki cezamı odeyemedim, şimdi benim deport surem bitdi gelmek isteyorum,gelebilermiyim wizam yok ama geçersem kaçak çalışmicam,bana sorun çıkartmazlarmı lutfet bana yardamcı olun

    Saygılarımızla,
    Bashim |

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye’den çıkış yaptığınız süre 5 yılı geçiyorsa giriş yapabilirsiniz.Ancak dönüşünüz,günü gününe olmasın.En azından 5 yılı birkaç ay geçmiş olsun ki dönüşte problem yaşamayın.

      Sil
  8. Merhaba. Benim bir sorum olucak yarfımcı olursanız cok sevinirim. Ben dört sene Türkiyede çalışdım kacak olarak çıkışda ceza para ödedim. Şuanda bir yıl sekiz ay gecdi tekrar Türkiyege gelmek isyerim turist olarak girişde bir sorun olurmu?

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçak kalınan günlerin cezasını ödediğiniz ve ülkenizde 3 ay^dan fazla kaldığınız için (Başkaca herhangi bir suç kaydınız yok ise) ülkeye yeniden giriş yapabilirsiniz.

      Sil
  9. Merhaba hocam benim kız arkadaşım Özbekistan vatandaşı Türkiye'de 7 ay kaldı ve giderken vizesi bittiği için cezasını havaalanında ödeyip gitti ordaki konsoloslukla konuştuğunda daha önce memlekette giriş çıkış yaptığında 3 Aydan az kaldığı için 1 sene yasak koymuşlar ne yapmamız gerekir yardımcı olursanız sevinirim

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl yasak kararını Türkiye koymuşsa, Çalışma izni alarak giriş yasağı kaldırılabilir.
      cezayı koyan kendi ülkesi ise, Kendi ülkesinden araştırması gerekecektir.

      Sil
  10. Merhabalar. Ben ukraynada şuan hazırlık okuyorum ve 7 aydır buradayım. Eylül ayında yüksek lisansa başlıcam. 2 sene de o sürecek. Bu süre zarfı içinde sürekli oturum alma şansım nedir. Ve alabiliyorsan eger 1 yıl içinde en fazla kaç gün ülke dışına çıkış iznim var ?

    Saygılarımızla,
    Serkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faaliyet alanımız, Türkiye’de bulunan yabancıların oturum ve Çalışma İzinleri kapsamındadır.

      Sil
  11. Meraba hocam.ben ozbekistan vatandaşiyim.6 yaşinda kizim var.geçen sene baba soyadindan çikarib kendi soyadima yazdirmiştim.türk vatandaşiyla evli degilim.bu durumda nasil ikamet alabilirim kizima.lutfen cevablarsaniz çok sevinirim ćokda dua ederim.teşekkürler

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneye bağlı olarak ikamet izni alabilirsiniz.Ancak, göç idaresi yetkilileri babanın muvafakatını isteyebilirler.Ya da çocuğunuzla ilgili inisiyatif kullanma hakkın, yani yurtdışında oturum alma, seyahat etme gibi karar verme hakkının annede olduğuna ilişkin mahkeme kararı istenilebilir.Çocuğun tüm velayet hakkının sizde olması gerekir.Aksi durumda babanın muvafakatı gerekecektir.

      Sil
  12. Merhaba ben 17 yaşındayım kıbrıs a nüfus cüzdanı ile girdim birde noter aile izin kağıdı ile bana 3 ay süre verildi ama benim burda 4. Ayım eğer çıkış yaparsam kıbrıs dan tekrar giriş yapabilirmiyim teşekürler

    Saygılarımızla,
    Mehmet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faaliyet alanımız, Türkiye'de oturum alınması kapsamındadır.Kıbrıs'da yaşadığınız için Sizlerin Kıbrıs yetkili makamları ile görüşmenizde yarar var.

      Sil
  13. merhabalar ben ozbekistanliyim turkiyede 6.5 sana kaldikten donra 2011 kasim ayinde cikis yaptim bu dure iceridinde ben turkiyedeyken ahidkali turk oturma iznine muracatta bulunmustum arsci vasitasiyle hem parami aldi hem suvlu firuma dusurdu hani derlarya kendi paramla rezil olfum onun gibi bir duruma dustum tabiki bu isler sahta ymis red aldim emniyetten ve havalaninden cikis yaparken bilgiseyerden bas vutum cikti ve polis amirleri ifademi slip ertesi gin gonderdilet uzerimden nasil idlem yapildi bilemem aradan 6 srne gecti turkiyeye direk giris yapabilirmiyim

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deport ediliş işlemleri esnasında, kişi bilgilerinizin karşılığına nasıl bir kod ya da nasıl bir şerh notu düşüldü bilinmez.Onun için Konsolosluktan Çalışma İzni için müracaatta bulunarak durumunuzu test edebilirsiniz.Çalışma İzni onaylanırsa problem yok.Ancak,Onaylanmaz ise problem var demektir.

      Sil
  14. salam men azerbaycan vetandasyam 2011 giris yaptdim 2012 cikis yapanda 5 il deport verdiler 5 il bitdi yeniden gitdimde para cezasi vermelimiyim?

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi ülkenizde 5 yıl geçirip 6 cı yıldan gün almanız durumunda, ülkeye yeniden girişte ceza parası ödemezsiniz

      Sil
  15. Merabalar hocam sinir disi olan arkadadimi turist olarak davet edebilirmiyim ozbekistandan viza almasi gerekiyormus ama ben davetiye gondermem lazimis vizayida kolay kolay vermiyorlarmis turist olarak gelip sonra oturma yada çalişma izni yaptirabilirmi

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsolosluktan alacağı amacına uygun vize sayesinde ülkeye giriş yapabilir.Ancak, başvuru vizesinin onaylanması gerekir.Türkiye'de herhangi bir suç kaydı bulunmuyorsa prosedür dahilinde durumu değerlendirilir ve Onay verilir.

      Sil
  16. Hiç bir suçe karişmamişti sadece oturma izni yaptirmadan kaldi turkiyede ve gidarkan ceza parasini odama imkani olmadi. Simdi ben burdan çalisma vizasi gondermem çok zor nerden is bulucam kim kabul edeceki calistirmak icin viza gondermeyi özbekistana arkadasima o yuzden sorum şu hocam ceza parasini bura ben odama imkanim var mi. Ben burda odasam sonra gelebilucek mi turkiyeye vizasiz lutfen yardimci olun hocam


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza parasını ödemeden çıkış yapan yabancılara (5) yıl yurda giriş cezası verilir.Böyle bir durumda erken giriş yapmasını sağlayabilmeniz için, Taşkentte bulunan Türk Konsolosluğundan amacına uygun vize alması gereklidir.Bu vizeler, öğrenci vizesi, Konut satın alma, Çalışma vizesi ve tedavi görmek için alınan vizelerdir.Çalışma vizesi alınması en akılcı yoldur.Türkiye'den bir işveren bulmanız gerekir.İşverenden alınacak evraklar yabancıya gönderilecek, yabancı da eline geçecek evraklarla Konsolosluğa başvuru yapacak.Daha sonra da Ankara'dan Bakanlıktan 20 gün içerisinde çalışma izni çıkacaktır.Misafiriniz o zaman Türkiye'ye giriş yapabilir.Ancak giriş işlemleri esnasında Türkiye'de kaçak kaldığı günlerin cezasını ödemek zorundadır.

      Sil
  17. Merhaba
    Ben Azerbeycandan Mevlut Ahmedov 23 yasim var,marketing bolumunden universite mezunuyum askerligimi Azerbeycanda yaptim,kurumsal satisda 1 yil is tecrubem var/Bana uygun Turkiyede is bula bilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'ye gelip kendi imkanlarınızla iş araştırmalısınız.Ya da mevcut durumdaki insan kaynakları departmanları ile cv'lerinizi gönderip görüşmeniz gerekir.

      Sil
  18. merhaba, ben yukseklisans ogrenciyim ikamet tezkeremin suresi 30.09.2017 bitiyor, universite hala devam ediyor sadece tez calismam kalmis, ikametimi uzatmasi icin ne yapmam gerekyor? tasekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30.07.2017-30.09.2017 tarihleri arasında, öğrencilikle ilgili ikamet izni şartlarında belirtilen evraklarınızı hazırlayarak, sistemden uzatma başvurusu yapılır.Sistemden alınan çıktılarla birlikte belirtilen evrakları PTT kargo sistemiyle veya iadeli-taahhütlü olarak bulunduğunuz ildeki Göç İdaresi Müdürlüğüne göndermeniz gerekecektir.Ya da aynı tarihler arasında sistemden randevu alarak bizzat Göç idaresine başvuruda bulunabilirsiniz.

      Sil
  19. Eşimle birlikte noterden taahhüt vererek 1 yıllık ikamet izni aldığımız birisi için taahhütümüzden vazgeçmek istiyoruz. Bu durumda o kişinin ikamet izni iptal olur mu? İptal ettirmek için ne yapabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulunduğunuz İldeki Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuruda bulunarak, yabancı şahsın adresinizden ayrıldığını, Semt-i meçhule gittiğini ve Taahhüdünüzden feragat ettiğinizi belirten dilekçe veya bizzat birdirimde bulunmanız gerekir.

      Sil
  20. Bi tanidigim kacak turkiye ye giren biriyle evlenmek istiyor acaba bu mumkun mu nasil olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mail olarak bilgi verildi.
      Ancak, diğer takipçilere yön verme adına açıklama yapmak gerekecektir.
      Belediye nikah daireleri, kaçak yabancıların evlilik akidlerini yapmıyor.Fakat bazı küçük belediyelerde resmi nikah yapılabiliyor.Yalnız, evlilik yapılsa dahi ülkeye kaçak yollardan ülkeye giriş yaptığı için ikamet izni müracaatında kendisinin giriş çıkış yapması ve 10 gün içerisinde ülkeyi terk etmesi istenilir.Hudut kapısında da kendisine 2 yıl yurda giriş cezası verilir.Aile birleşim vize talebiyle ülkeye girişi sağlanabilir.Ancak biraz zor alınacak türden bir vize.Çünkü anlaşmalı evlilik yaptığı düşünülebilir.

      Sil
  21. Selam ben Azerbaycan vatandaşıyım 4senedr Türk vatandaşıyla evliyam.ilk 2sene oturma izni aldım son 2sene alamadım eşimin bazı sorunlarından dolayı ve 2 çocuğumuz var.2017 Ekim ayında pasaportumun süresi bitiyor ve nasıl yenileyeceğimi bilmiyorum açıkçası benim ne yapmam gerekiyor çocuklara rağmen sınırdışı olurmuyum lütfen yardımcı olurmusunuz

    Saygılarımızla,
    Mavi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarınız olsa dahi gerek pasaport değişikliği, gerekse de ikamet aile ikamet izni alınmasına yönelik mutlaka cezanızı ödeyerek ülkenize giriş-çıkış yapmanız gerekecektir.Cezanızı ödemeniz durumunda yurda tekrar girişte problem yaşamazsınız.Ancak ceza ödemesi yapılmaz ise yurda giriş cezası uygulanır.Böyle bir durumda da Bakü Konsolosluğumuzdan aile birleşimi vizesi ile gelebilirsiniz.Ama neticede bu ceza parasını girişte tekrar alırlar.o yüzden ceza parasından kurtuluş yok.ödenmesi gerekir.


      Sil
  22. Meraba ben Türkmenistan vatandaşıyım türkyede 6sene oldu geleli 3 aylık kızım var babası da yabancı yalnız evli degiliz ve ikimizde kaçak durumdayız bebege TC kimlik alabilirmiyiz ve bunun için nereye başvurmamız lazım şimdiden teşekkür ederim iyi günler

    Saygılarımızla,
    Ayna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAÇAK OLMAYIP DA OTURUMUNUZ OLSA DAHİ, TÜRKİYE'DE DOĞUMLA VATANDAŞLIK ALINAMAZ.AVRUPA'DA DOĞUMLA VATANDAŞLIK ALINABİLİYOR.ANCAK TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR UYGULAMA YOK.BEBEĞİNİZ KENDİ ÜLKE VATANDAŞINIZDIR.KAÇAK OLDUĞUNUZ İÇİN DE CEZANIZI ÖDEYEREK YA KENDİ ÜLKENİZE VEYA 3'ÜNCÜ BİR ÜLKEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPMANIZ GEREKİR.

      Sil
  23. Pasaportum iptal edildiğinden Türkiyeden illegal olarak ırak a çıkış yaptim fakat şuan vize gerektirmiyen baska bir ülkeye gitmek istiyorum buraya gelirken türkiyeden çıkış mührü ve burayanında giriş mührü yok sizce nasil cıkabilirim buradan ? Yada tekrar türkiye ye dönücem dedigim takdirde cıkış mührü basıldıktan sonra sınırdan tekrar türkiyeye girip çıkmadan giriş yapabilir miyim?

    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. illegal yapılan eylemlerle ilgili hizmet vermemekteyiz.

      Sil
  24. merhabalar,
    Taahhütname ile bizde ikamet eden yabancı uyruklu arkadaşımız ülkesine giriş ve çıkış yapacaktır.
    Bu süreçte bizim yapmamız gereken belge ve bilgiler nelerdir.

    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil